Hoe werkt een fysische waterontharder?
Geplaatst op
Wanneer je op internet kijkt zie je behoorlijk veel waterontharders aangeboden worden. Maar hoe kies je de juiste voor je thuissituatie uit? Door middel van een aantal tips willen we je graag helpen dit voor elkaar te krijgen. Centraal in deze blog staat wat precies een fysische waterontharder is. Dit is namelijk het type waterontharder dat we aanraden. Lees snel verder om te ontdekken wat dit voor apparaat is?
De werking van een fysische waterontharder
In principe werkt een fysische waterontharder heel eenvoudig, deze is daarnaast ook erg makkelijk in het gebruik. De waterontharder sluit je aan op de hoofdkraan in de meterkast of waar die kraan dan ook maar in het huis te vinden is. Dit type werkt met een magnetisch veld. Het veld bewerkt het water en daardoor kan kalk zich niet meer afzetten in de leidingen van je woning. Een ander voordeel hiervan is dat apparaten veel langer meegaan en minder stroom gebruiken.
Ionenwisselaar
Een andere waterontharder is er een met een zogenaamde ionenwisselaar. Deze zorgt ervoor dat de ionen van calcium en magnesium verwisseld worden met die van natrium. Dit soort ontharders werken met een hoeveelheid zout en zijn daardoor niet onderhoudsvrij, zoals de fysische waterontharder dit wel is. Je hebt hier dus meer werk mee.
De voordelen van een waterontharder
Er zijn tal van voordelen te noemen die voortvloeien uit het gebruik van een fysische waterontharder die werkt met een magnetisch veld. Je hoeft door dat ding gewoon veel minder of helemaal nooit meer je waterkoker of koffiezetapparaat te ontkalken. Ook verborgen kalk in wasmachines en vaatwassers wordt voorkomen. Zo zullen deze dure apparaten langer meegaan, beter presteren en minder stroom verbruiken. Daarnaast zie je ook echt in de douche een verschil. Veel mensen laten weten dat ze minder vaak de douchecabine hoeven te ontkalken. Een ideale manier om minder tijd aan vervelende klusjes kwijt te zijn en meer te kunnen besteden aan leukere dingen.
Gerelateerde berichten
De voordelen van de beste houtpellets en hoe ze zich verhouden tot gas
Bij het kiezen van een verwarmingsbron voor je huis of bedrijf zijn er verschillende factoren die een rol spelen, zoals kosten, efficiëntie en...
De vier fasen van warmtepompinstallatie: Van planning tot gebruik
Het installeren van een warmtepomp is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd om te zorgen voor een efficiënte en probleemloze werking. Het...